4.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 16:56
No menu items!

Noi proteste față de proiectul Roșia Montană. Mii de persoane au cerut respingerea de către Parlament a proiectului de lege

spot_img

protest-rosia-montana-bucuresti

Sute de persoane care se opun proiectului minier de la Roşia Montană au plecat duminică seară, din zona staţiei de metrou Titan, în marş spre Piaţa Universităţii din Capitală. Coloana de manifestanţi s-a mărit pe traseu la peste 2.000, odată cu apropierea de centrul Bucureștiului. Protestul s-a încheiat în jurul orei 23.00, fără incidente.

În paralel, 5.000 de persoane au manifestat la Cluj-Napoca, în timp ce alte câteva sute de persoane care se opun proiectului au ieșit duminică seară în stradă și la Alba Iulia, Câmpeni și Iași.

Din 1 septembrie, în centrul Capitalei şi în mai multe oraşe din ţară au loc zilnic proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.

Protestele au început după ce Guvernul a aprobat, pe 27 august, un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre adoptare.

Potrivit deciziei conducerii Parlamentului, până la 1 octombrie se vor depune amendamente la Comisia specială, din partea senatorilor şi deputaţilor, iar până pe 20 octombrie urmează să fie elaborat un raport asupra proiectului de lege propus de Guvern.

R.D.