12.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 14:23

Noi polițe de asigurare la Poșta Română, pentru cei cu venituri reduse

spot_img

Poșta Română Broker de Asigurare lansează noi polițe de asigurare destinate persoanelor cu venituri reduse, prima anuală pe care fiecare persoană urmează să o plătească fiind de 50 de lei

posta_romana

Potrivit Companiei Naționale Poșta Română, una dintre polițe acoperă cheltuielile de deces sau invaliditatea permanentă, iar cea de-a doua reprezintă o asigurare facultativă a locuinței.

Noile produsele sunt oferite în peste 200 de birouri de asigurări ale Poștei din mediul urban, dar și la ghișeele oficiilor poștale din restul țării.

Prima poliță dezvoltată de PRBA funcționează ca ajutor de înmormântare și acoperă atât decesul, cât și invaliditatea permanentă. Astfel, în schimbul unei prime anuale de 50 de lei, persoana desemnată de asigurat va primi o indemnizație de 2.000 de lei dacă se află într-una dintre situațiile menționate.

A doua poliță, ‘Căsuța Poștală’, este o asigurare de tip “property” și este independentă de cea obligatorie pentru locuință. Riscurile asigurate includ incendii, explozii, inundații casnice, pagube provocate de trăsnet, căderi de grindină sau de zăpadă, accidente auto și altele. Prima de asigurare este tot de 50 de lei pe an, iar suma asigurată este de 5.000 de lei la prim risc, cu o sub-limită de 1.000 de lei răspundere față de terți. Această poliță poate fi încheiată doar în condițiile existenței poliței obligatorii (PAD), așa cum prevede legea.