19 C
București
marți, 27 septembrie 2022 - 14:36
No menu items!

Noi percheziții în dosarul „Jaful secolului”. Anchetatorii au găsit valiza în care au fost ascunse tablourile

spot_img

Noi percheziții în dosarul "Jaful secolului"

Anchetatorii au găsit marți, îngropat în curtea unei case din localitatea Carcaliu, judeţul Tulcea, un geamantan care i-ar aparţine lui Radu Dogaru şi în care ar fi fost ţinute tablourile furate de la muzeul Kunsthal din Rotterdam (Olanda).

Surse judiciare au precizat că geamantanul în care „se pare că au fost la un moment dat tablourile furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam” a fost găsit îngropat „în curtea unei cocioabe” din localitatea Carcaliu.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii au descins marţi în localitatea Măcin, judeţul Tulcea, unde fac percheziţii în casa tinerei arestate luni în Olanda şi în alte locuinţe, fiind căutate probe și incidii care să ducă la găsirea tablourilor furate de la muzeul Kunsthal din Rotterdam.

Pe 26 februarie, anchetatorii au făcut mai multe percheziţii în localitatea tulceană Carcaliu, unde locuiesc rude ale suspecţilor în cazul furtului de tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam, existând indicii că acolo s-ar afla două dintre tablouri, declarau surse din Poliţie. Patru arme de vânătoare care ar aparţine suspecţilor din cazul furtului de tablouri au fost găsite de procurorii DIICOT în imobilele percheziţionate.

Şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012.  Operele sustrase sunt „Tete d’Arlequin” de Pablo Picasso, „La Liseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse, „Waterloo Bridge” şi „Charing Cross Bridge” de Claude Monet, „Femme devant une fenetre ouverte, dite la fiancée” de Paul Gauguin, „Autoportrait de Meyer de Haan” şi „Woman with Eyes Closed” de Lucian Freud.

Trei români – Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru – au fost acuzați de comiterea a ceea ce presa internațională a numit „Jaful secolului” și au ajuns după gratii. Luni, și iubita lui Radu Dogaru a fost reținută în Olanda.

R.D.