Noi măsuri restrictive anunțate de autorități. DOCUMENT

Noi măsuri restrictive anunțate de autorități. DOCUMENT

Autoritățile au anunțat sâmbătă seara măsuri mult mai restrictive decât cele adoptate până acum, în încercarea de a limita răspândirea epidemiei de coronavirus cu care se confruntă România, mai ales pe fondul faptului că românii le ignoră recomandările.

Marcel Vela a anunţat sâmbătă seara, în timpul unei conferinţei de presă, că în România nu avem răspândire comunitară extinsă. Ministrul spune că măsurile au fost luate pentru limitarea expunerii populaţiei. Acestea au fost luate de Inspectoratul de Urgenţă, însă au fost aprobate de Lodovic Orban şi de Guvern, ajungând de asemenea şi la Klaus Iohannis.

Ce măsuri au fost luate

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență – CNSSU a anunțat sâmbătă măsura prin care se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară. Prin excepție, sunt permise intervențiile stomatologice de urgență. Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

Suplimentar, se suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul, a produselor și serviciilor, în centrele comerciale în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie.

Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

CITIȚI AICI INTEGRAL ORDONANȚA MILITARĂ 

NICIUN COMENTARIU