6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 20:40
No menu items!

Noi manevre militare, la granița cu Ucraina. Rusia folosește 100 de aeronave

spot_img

Moscova a lansat săptămâna trecută manevre militare în regiunea Astrahan, din sudul Rusiei, implicând rachete sol-aer S-300

militare_avioane

Rusia a lansat luni noi manevre militare cu participarea a peste 100 de avioane de luptă, în apropiere de frontiera ucraineană, la o săptămână după ce a desfăşurat importante exerciţii militare în sudul teritoriului său, provocând îngrijorarea Kievului.

Exerciţiile, care vor avea loc până vineri, implică peste 100 de avioane de diverse tipuri, printre care bombardiere Su-34 şi Su-24, avioane de vânătoare Su-27, de interceptare MiG-31, elicoptere de luptă Mi-8, Mi-24 şi Mi-28H, a anunţat Ministerul rus al Apărării. Avioane de tip Il-78 vor efectua de asemenea misiuni de alimentare în zbor a bombardierelor şi avioanelor de vânătoare.

Moscova a lansat deja săptămâna trecută manevre militare în regiunea Astrahan, din sudul Rusiei, implicând rachete sol-aer S-300.

Potrivit Ministerului Apărării, exerciţiile vizează pregătirea armatei ruse în vederea “respingerii unui atac masiv cu rachete”.

Autorităţile de la Kiev au cerut explicaţii în legătură cu aceste operaţiunii militare “de amploare” în apropierea frontierei ucrainene.

R.D.