6.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 11:17

Noi informaţii despre dosarul în care Principesa Irina va fi judecată în SUA

spot_img

Prințesa Irina, fiica regelui Mihai, a pledat “nevinovat” în procesul în care procurorii americani o acuză de organizarea unor lupte ilegale de animale, conspiraţie în vederea încălcării legislaţiei cu privire la protecţia animalelor și “operarea” unei afaceri ilegale de jocuri de noroc

principesa-Irina-251x300

Unul dintre cei peste 17 coinculpaţi, alături de prinţesa Irina, fiica ultimului rege al României, în cazul luptelor de cocoşi organizate în estul statului american Oregon, nu va fi prezent la audierea programată în iulie, acesta schimbând felul în care pledează, elatează site-ul oregonlive.com.

Potrivit site-ului, documente judiciare arată că o schimbare a felului în care pledează a fost programată în iunie pentru Apolinar Munoz-Gutierrez, alias “Polo”. El se află în detenţie şi este vizat de o procedură în domeniul imigraţiei.

Procurorul-adjunct Steven Peifer a declarat joi că va putea să vorbească despre termenii înţelegerii privind felul în care pledează Munoz-Gutierrez doar după audierea stabilită pe 12 iunie. Avocatul lui Munoz-Gutierrez nu a răspuns unor încercări ale jurnaliștilor de a-l contacta pentru a comenta informaţiile.

Apolinar Munoz-Gutierrez, în vârstă de 38 de ani, a fost acuzat de organizarea unor lupte ilegale de animale şi conspiraţie în vederea încălcării legislaţiei cu privire la protecţia animalelor. În cazul în care va pleda vinovat, el va fi primul dintre inculpaţii din Oregon care va face acest lucru. Cel puţin trei inculpaţi au pledat vinovat într-un caz în statul Washington, renunţându-se la acuzaţiile formulate împotriva lor în Oregon, potrivit unor documente judiciare.

Irina Walker şi soţul ei John Walker sunt vizaţi de aceleaşi acuzaţii ca Munoz-Gutierrez, dar și de aceea că operau o afacere ilegală de jocuri de noroc. Potrivit autorităţilor, cuplul a organizat cel puţin zece lupte de cocoşi în perioada aprilie 2012-aprilie 2013 la ferma lor, lângă Hermiston, câştigând aproximativ 2.000 de dolari pe zi. Spectatorii plăteau accesul şi puteau cumpăra băuturi şi alimente, potrivit actului de acuzare.

Irina şi John Walker au pledat nevinovat.

Peifer şi avocatul Irinei Walker, Per Ramfjord, au refuzat să vorbească despre eventuale negocieri privind schimbarea felului în care pledează. Un proces cu juriu, care se va desfăşura timp de zece zile, va începe pe 14 iulie.

Irina Walker, în vârstă de 61 de ani, locuieşte în Oregon de mai multe decenii. Ea este a treia fiică a regelui Mihai I.

R.D.