16.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 15:32

Noi detalii despre cum a decurs plecarea din România a Sorinei

spot_img

Apar detalii despre cum a decurs plecarea din țară a Sorinei, fetița de 8 ani din Baia de Aramă. Ea a părăsit România însoțită de părinții adoptivi, familia Săcărin, doi români stabiliți de mulți ani în SUA.

Duminică dimineață, soții Săcărin au ajuns cu Sorina la Aeroportul Otopeni urmând sa decoleze spre Statele Unite ale Americii la ora 5.35. Au pierdut, însă, cursa din cauza verificărilor amănunțite ale polițiștilor de frontieră, informeaza G4Media.

Au plecat mai târziu cu o altă aeronavă cu destinația Frankfurt.

“ În data de 21.07.2019, la ora 5.15, la Aeroportul Internațional Henri Coanda, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, doi persoane care s-au legitimat cu pașapoarte emise de autoritățile din SUA. Acestea călătoreau împreună cu un minor, pentru care au prezentat un pașaport românesc.

Conform procedurilor specifice, polițiștii de frontieră au efectuat verificări amănunțite cu privire la documentele de călătorie ale minorului, inclusiv hotărâri ale instanței, pentru a verifica dacă sunt îndeplinite condițiile de ieșire din țară de către acesta, în conformitate cu Legea 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români ăn străinătate, cu modificările și completările ulterioare.

Menționăm faptul că pe timpul derulării procedurilor respective, cursa programată să decoleze la ora 5.35, a închis poarta de îmbarcare, motiv pentru care persoanele respective și-au reprogramat călătoria la o cursă în direcția Frankfurt, în aceeași dimineață.

De asemenea, facem precizarea că, pe timpul derulării verificărilor de frontieră, părinții au manifestat o atitudine deschisă pentru a pune la dispoziția polițiștilor de frontieră înscrisurile necesare cu privire la călătoria minorului “, se precizează în comunicatul Poliției de Frontieră.

Între timp, guvernanții se gândesc să modifice legea adopției. În perioada imediat următoare vor avea loc discuții în acest sens, a anunțat recent la Antena 3 ministrul finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.