17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 14:21

Noi confruntări la Slaviansk

spot_img

Separatiștii anunță opt morți în rândul forțelor ucrainene în noile confruntări de la Slaviansk

 proteste ucraina

Noi confruntări au avut loc în noaptea de marți spre miercuri la Slaviansk, bastion al rebeliunii armate din regiunea Donețk, în estul Ucrainei, unde duminică s-a desfășurat un controversat referendum asupra independenței.

Conform Interfax, autoproclamatul primar din Slaviansk, Viaceslav Ponomarev, a anunțat, că opt militari ucraineni au fost uciși în aceste confruntări și alți șapte au fost răniți, adăugând că victime sunt și în rândul „formațiunilor de autoapărare” (milițiile separatiste).

Lupte între forțele ucrainene și separatiștii proruși au avut loc și marți, potrivit Interfax, în zona orașului Slaviansk, acestea soldându-se, după cum a anunțat Ministerul ucrainean al Apărării, cu șase morți în rândul militarilor ucraineni.

Șeful administrației prezidențiale de la Kiev, Serghei Pașinski, anunța duminică faptul că operațiunea lansată de forțele ucrainene la Slaviansk și în alte orașe din regiunea Donețk a intrat în faza finală. În timpul acestei operațiunii pe care armata ucraineană a lansat-o la mijlocul lunii aprilie în estul Ucrainei, au fost uciși ”mulți separatiști”.

Președintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov preciza marți că operațiunea specială a forțelor ucrainene în estul Ucrainei va continua, amenințându-i, în același timp, cu urmărirea penală pe organizatorii așa-ziselor referendumuri pentru independența regiunilor Donețk și Lugansk, referendumuri nerecunoscute de comunitatea internațională.

C.A.