18.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022 - 18:52
No menu items!

Noi comasări şi disponibilizări posibile în grădiniţe, după alegeri

spot_img

Inspectoratele şcolare au început să recenzeze copiii care sunt înscrişi şi care se prezintă la grădiniţă. În urma acestei statistici, din anul şcolar următor ar putea avea loc noi comasări de unităţi şcolare. Vestea proastă pentru educatoare este că aceste comasări conduc şi la disponibilizări.

Sindicaliştii din învăţământ nu exclud posibilitatea unor noi comasări de grădiniţe, dar nu cred că vom putea vorbi de un număr mare de disponibilizări.

“În cazul în care numărul copiilor dintr-o clasă este mai mic decât cel minim admis prin Legea Educaţiei, de 15, atunci se poate recurge la comasări, care atrag şi desfiinţarea posturilor de educatoare. Situaţia poate exista mai ales în mediul rural, dar şi în unele oraşe, din cauza evoluţiei demografice. În niciun caz nu putem vorbi însă de un număr mare de disponibilizări”, a declarat, pentru Sursa zilei, preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), Constantin Ciosu. Acesta spune însă că, în timpul anului şcolar, nu se pot realiza comasări. Așadar, previzibilele restructurări de personal ar putea avea loc la finalul anului școlar.

Mai mult, educatoarele din Capitală nu trebuie să-şi facă griji că-şi vor pierde posturile. “În Capitală este asigurat numărul de copii pentru următorii ani. Avem chiar clase supraaglomerate”, ne-a mai spus Constantin Ciosu. (Ionuţ Dascălu)