2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 7:45
No menu items!

Noi ciocniri între manifestanți și poliție în Thailanda pe fondul crizei politice

spot_img

manifestatii tailanda

Noi confruntări au avut loc luni dimineață în capitala Thailandei între forțele de ordine și miile de manifestanți ai opoziției care vor să înlăture actualul executiv, informează AFP.

Poliția a recurs la gaze lacrimogene pentru a apăra sediul guvernului, aflat sub înaltă protecție, fiind înconjurat de blocuri din beton și sârmă ghimpată, conform unor corespondenți AFP aflați la fața locului.

Ciocniri au avut loc și în fața sediului poliției metropolitan. Din motive de securitate, majoritatea universităților din Bangkok au rămas închise.

În centrul mâniei manifestanților — o alianță heteroclită a conservatorilor apropiați de Partidul Democrat, principalul partid de opoziție, și grupări ultramonarhiste — se află o ură profundă față de fratele premierului Yingluck Shinawatra, miliardarul Thaksin Shinawatra.

Manifestanții îl acuză pe Thaksin, înlăturat de la putere printr-o lovitură de stat în 2006 și aflat în prezent în exil în Dubai, că este de fapt, în continuare, adevăratul decident al politicii guvernamentale.

C.A.