0 C
București
joi, 30 noiembrie 2023 - 10:27
No menu items!

Noi cabinete de vaccinare cu serul Moderna se deschid astăzi. Mii de persoane, programate

spot_img

Alte 12 cabinete de vaccinare cu serul produs de compania Moderna se deschid, începând de marţi, în 9 judeţe, peste 5.000 de persoane fiind deja programate pentru a fi imunizate.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, cu cele 12 cabinete pentru vaccinare cu serul Moderna se va ajunge la 89 de fluxuri pentru acest tip de vaccin.

Acestea se deschid în 9 judeţe: Buzău (1 cabinet), Cluj (2 cabinete), Dolj (1 cabinet), Ialomiţa (2 cabinete), Mureş (1 cabinet), Prahova (1 cabinet), Sălaj (1 cabinet), Teleorman (1 cabinet), Tulcea (2 cabinete).

„Prin cele 12 fluxuri vor trece săptămânal peste 5.000 de persoane. Orice cabinet deschis ne ajută să atingem obiectivul pe care ni l-am asumat, iar din luna iunie, aşa cum a precizat dl premier Florin Cîţu, să facem un prim pas spre revenirea la viaţa de dinainte de pandemie. În luna iulie vrem ca rezultatele să ne arate că cel puţin 10 milioane de persoane au fost vaccinate”, a adăugat Baciu.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţa că din 6 aprilie vor fi deschise 12 cabinete de vaccinare cu serul Moderna, iar din 13 aprilie vor fi deschise 144 de cabinete noi unde va fi administrat vaccinul Pfizer.