-2.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 21:28
No menu items!

Noi avertizări ANM. Cod portocaliu de ploi torențiale și grindină

spot_img

Meteorologii au transmis, vineri, noi avertizări de vreme rea. Astfel, 25 de județe vor fi sub avertizare Cod portocaliu de ploi torențiale, furtuni și grindină, până sâmbătă dimineață.

Vineri, între orele 10.00 – 23.00 este în vigoare o alertă Cod galben. În nordul Moldovei, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei și pe arii restrânse la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

Pentru același interval, ANM a emis o avertizare Cod portocaliu și anunță în Transilvania, Maramureș, Dobrogea, local în Moldova, Muntenia și în jumătatea de nord a Crișanei, averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină.

Avertizarea Cod portocaliu vizează județele: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța și Călărași.

Bucureștiul va fi sub Cod galben.

De la ora 23.00, până sâmbătă la ora 10.00, va intra în vigoare o altă alertă Cod galben. Județele vizate în acest caz, sunt Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Cluj, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț, Botoșani, Iași și Vaslui.