2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 12:25
No menu items!

Noi atacuri sângeroase asupra poliției și armatei în Egipt

spot_img

Noi atacuri sângeroase asupra poliției și armatei în Egipt

Cel puțin șapte persoane și-au pierdut viața într-o serie de atacuri ce au vizat luni poliția și armata în Egipt, în timp ce un centru de antene prin satelit a fost lovit de rachete la Cairo, a doua zi după confruntările între manifestanții islamiști și forțele de ordine, care au provocat moartea a cel puțin 50 de persoane, informează agenția France Presse.

Cinci soldați au fost uciși la Ismailiya, în nord, unde grupuri islamiste vizează frecvent forțele de securitate după ce armata l-a destituit și arestat la 3 iulie pe Mohamed Morsi, potrivit unei surse de securitate.

În peninsula Sinai, două persoane au fost ucise într-un atentat cu o mașină-capcană, care a sărit în aer în fața unui comisariat de poliție, au indicat responsabili egipteni.

În același timp, mai multe rachete trase de atacatori neindentificați au avariat luni antena de comunicații prin satelit din Cairo, au anunțat responsabili din domeniul securității.

Tirurile cu rachete au vizat un grup compus din mai multe antene din cartierul de lux Maadi, iar una din rachete a străpuns una din antenele care servea releul de comunicații telefonice internaționale, acesta nefiind însă afectat.

Aceste atacuri intervin la o zi după ce manifestațiile simpatizanților președintelui destituit au degenerat în ciocniri cu poliția, care s-au soldat cu cel puțin 50 de morți. Autoritățile și simpatizanții lui Morsi se acuză reciproc de violențe, cele mai sângeroase de la mijlocul lunii august. Mai mult de o mie de demonstranți pro-Morsi au fost uciși, iar peste 2.000 de reprezentanți ai Fraților Musulmani, mișcarea din care provine și președintele destituit, au fost arestați.

R.M.