4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 14:47
No menu items!

Noi atacuri ale coaliției internaționale împotriva jihadiștilor în Siria

spot_img

SUA și un grup de țări arabe, în principal din Golf, au început la 23 septembrie să desfășoare atacuri aeriene împotriva pozițiilor jihadiștilor în Siria

 jihadisti

 

Coaliția internațională anti-jihadistă condusă de SUA a desfășurat în noaptea de duminică spre luni noi atacuri asupra unor silozuri de cereale și a altor ținte în zonele controlate de gruparea Statul Islamic (SI) în nordul și estul Siriei, ucigând muncitori civili și rănind militanți, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP și Reuters.

Atacurile au avut loc în provinciile Raqa, fief al Statului Islamic, și Alep (nord), rairdurile vizând în special un punct de control al SI în împrejurimile orașului Raqa, potrivit OSDO.

Aviația ar fi confundat probabil morile și zonele de depozitare a cerealelor din orașul Minbej, în provincia Alep, cu o bază a Statului Islamic, a precizat OSDO.

Baza SI din acest oraș, unul din puținele din această provincie controlate încă de jihadiști, a mai fost vizată și sâmbătă de raidurile coaliției internaționale.

Totodată, forțele coaliției au atacat duminică noaptea principalul complex de gaze sirian, care se afla în mâinile grupării Statul Islamic. Potrivit OSDO, acest atac a avut ca scop să-i determine pe jihadiști să abandoneze instalația.

În cazul în care uzina Conoco ar înceta să mai funcționeze, mai multe provincii, printre care și Deir Ezzor, ar fi private de electricitate, a estimat ONG-ul.

SUA și un grup de țări arabe, în principal din Golf, au început la 23 septembrie să desfășoare atacuri aeriene împotriva pozițiilor jihadiștilor în Siria, la o lună și jumătate după debutul atacurilor americane împotriva SI în Irak la 8 august.

C.A.