3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 21:34
No menu items!

Nixie, camera foto zburătoare, a luat premiul cel mare la concursul organizat de Intel VIDEO

spot_img

Prototipul se adresează îndeosebi amatorilor de ascensiuni montane sau ciclism, care își vor putea imortaliza aventurile cu această “dronă portabilă”

 nixie - camera zburatoare

Nixie, un dispozitiv echipat cu o cameră foto, care se ajustează pe mână ca o brățară și își ia zborul când se apasă butonul pentru a face poze din aer timp de câteva secunde, revenind apoi pe mâna proprietarului, a câștigat marele premiu al concursului de informatică Intel, în valoare de jumătate de milion de dolari, informează marți EFE.

Prototipul, pus la punct de o echipă de experți din SUA și Germania, se adresează îndeosebi amatorilor de ascensiuni montane sau ciclism, care își vor putea imortaliza aventurile cu această “dronă portabilă”. Proiectul se află în faza inițială și nu se cunoaște deocamdată data lansării pe piață.

În videoclipul prezentat în cadrul concursului, Christopher Kohstall, șeful echipei care a dezvoltat prototipul, a explicat că Nixie știe unde se află proprietarul și se întoarce la locul de plecare. Posesorul aparatului poate și să prindă camera din zbor și să o instaleze apoi la mână.

 

Al doilea premiu, în valoare de 200.000 de dolari, a revenit echipei de la “Open Bionics”, condusă de cercetători britanici care au dezvoltat o mână bionică cu un cost decent, realizată cu ajutorul unei imprimante 3D.

Al treilea premiu, de 100.000 de dolari, a fost câștigat de echipa care a dezvoltat “ProGlove”, o mănușă inteligentă menită să crească productivitatea pe liniile de montaj. Mănușa alertează lucrătorul în condiții de pericol, când este vorba de o piesă fierbinte de exemplu, sau îi arată dacă a montat bine o piesă și chiar nivelul de oboseală.