9.8 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 17:55
No menu items!

Nivelul transmiterii noului coronavirus, în scădere în Olanda. Care este motivul

spot_img

Nivelul transmiterii noului coronavirus în Olanda a încetinit în mod semnificativ, unde o persoană infectată contaminează în prezent doar o singură altă persoană, faţă de două persoane anterior, potrivit unor estimări, a anunţat miercuri Institutul Naţional olandez de Sănătate Publică, relatează Reuters, citată de bursa.ro.

Jaap van Dissel a estimat, în audieri într-o comisie parlamentară, că această încetinire – care are la bază cele mai optimiste estimări ale institutului – este semnul că o “creştere exponenţială a epidemiei” a fost, “după toate probabilităţile, întreruptă”.

Potrivit unor date oficiale, numărul noilor contaminări cu noul corrnavirus a crescut în Olanda cu 17% marţi – la 5.560, iar cel a deceselor la 278.

Institutul de sănătate publică a avertizat că efectele măsurilor luate de către autorităţi într-o încercare de oprire a epidemiei urmează să se vadă abia “la sfârşitul săptămânii sau începutul săptămânii viitoare”.

Guvernul olandez a anunţat o prelungire – până la 1 iunie – a interzicerii oricăror adunări publice, care urma să se încheie iniţial la 6 aprilie, şi a avertizat că o izolare totală a populaţiei ar putea fi hotărâtă, în cazul în care se dovedeşte necesară.