-1.4 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 23:25
No menu items!

Ninsoarea afectează traficul în Suceava şi Harghita. VEZI situația drumurilor blocate

spot_img

viscol

Mai multe tiruri erau blocate, vineri dimineaţă, între localităţile Vatra Moldoviţei şi Suceviţa din judeţul Suceava, la kilometrul 31 al DN 17A, din cauza zăpezii, informează Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). În zonele înalte din judeţul Harghita drumarii au intervenit cu utilaje de deszăpezire, stratul de zăpadă atingând trei centimetri.

Poliţiştii de la Rutieră le recomandă şoferilor care circulă pe DNA 17A sau pe altele pe care există zăpadă să aibă montate anvelope de iarnă.

Și județul Harghita este afectat de viscol, vineri. În timp ce drumarii intervin cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant pe principalele drumuri care traversează zona înaltă a județului, aproximativ 400 de consumatori din trei localități au rămas fără curent electric.

Astfel, potrivit prefectului judeţului Harghita, Adrian Pănescu, pe DN 13 B în Pasul Bucin se circulă pe carosabil alunecos, acoperit cu până la trei centimetri de zăpadă. De asemenea, traficul se desfăşoară îngreunat pe DN 15 în staţiunea Borsec, pe DN 12 C în zona Lacu Roşu, unde zăpada măsoară până la doi centimetri, precum şi pe DN 12 A, în localităţile Lunca de Jos şi Lunca de Sus şi pe DN 11 B Cozmeni – Târgu Secuiesc, unde s-a depus un centimetru de zăpadă.

Meteorologii au avertizat, încă de joi, că un număr de 12 judeţe din nordul, centrul şi estul ţării se vor afla, în intervalul vineri, ora 3.00 – sâmbătă, ora 8.00, sub Cod galben de ploi şi ninsori.

R.D.