5 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 14:11
No menu items!

Ninge abundent în mai multe zone din țară. Localități fără curent electric, 13.000 de angajați ai MAI, gata de intervenție

spot_img

Niciun drum nu era închis, luni dimineață, deși ninge abundent în mai multe zone din țară. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au anunțat că peste 13.000 de angajaţi ai instituţiei sunt mobilizaţi să intervină pentru diminuarea efectelor vremii extreme. Potrivit acestora, 14 localităţi nu aveau, luni dimineață, energie electrică.

“Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică a consumatorilor finali sunt afectate 14 localităţi din 4 judeţe (Argeș, Olt, Tulcea şi Vrancea), însumând 3.167 de consumatori, iar pentru remedierea situaţiei acţionează 14 echipe de intervenţie”, au transmis oficialii MAI, într-un comunicat de presă. 

Aceștia au precizat că nu sunt drumuri blocate, însă, în zonele în care ninge se circulă în condiţii de iarnă.

“În cursul zilei de astăzi sunt pregătite să acţioneze peste 13.000 de angajaţi ai M.A.I., dintre care 4.600 de poliţişti, 3.500 de jandarmi şi 5.100 de pompieri cu 3.031 mijloace de intervenţie. Pe Autostrada 1 Bucureşti – Piteşti ninge pe toată lungimea şi se acţionează cu 30 de autovehicule care lucrează în baterii de câte trei. Carosabilul este la negru. Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa ninge între kilometrii 12 (Bucureşti) şi 65 (Lehliu), însă, în prezent, se circulă în condiţii de iarnă”, potrivit MAI. 

Poliția Rutieră a lu­at măsuri suplimenta­re de asigurare a un­ei prezențe importan­te în stradă pentru dirijarea traficului, prevenirea produce­rii unor ambuteiaje și deblocarea aglome­rațiilor care ar put­ea apărea. 

“Recomandăm cetățenil­or care pleacă la dr­um să se informeze din timp despre condi­țiile de deplasare. Prin centrul INFOTRA­FIC, Poliția Română va informa periodic conducătorii auto de­spre situația și con­dițiile în care se circulă pe drumurile naționale și județen­e. La acest moment (luni, ora 9.00 – n.r.) nu sunt înregistrate sit­uații de persoane ră­mase înzăpezite sau la care accesul să nu fie posibil din ca­uza condițiilor mete­orologice.”, se mai arata în comunicatul MAI. 

R.D.