sâmbătă, 23 ianuarie 2021 - 23:20

Nikujaga

Vaccinul anti-COVID are o singură contraindicație categorică. Ce spun specialiștii

Medicul Virgil Musta susține că vaccinul împotriva Covid-19 poate fi făcut de majoritatea persoanelor, dar serul nu este recomandat persoanelor cu reacţie alergică severă...

Avalanșă în Bucegi. Două tinere, prinse sub zăpadă

Două tinere au fost surprinse de avalanșă, sâmbătă, în masivul Bucegi, sub vârful Țigănești. Președintele Salvamont România, Sabin Cornoiu a anunţat, sâmbătă, la Antena...

Noi reguli pentru români la intrarea în Franța, Belgia și SUA

Atât statele europene, cât și SUA impun, pe rând, noi reguli la intrarea pe teritoriul lor. Unele dintre acestea sunt valabile începând de mâine...

Ion Cristoiu: Peste tot în Europa, “Winter Is Coming”. La noi, “Suflă vânt de primăvară”

Jurnalistul Ion Cristoiu este de părere că relaxarea restricţiilor din România privind pandemia, în timp ce în Occident se întâmplă tocmai inves, vine pe...

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

nikujaga

Nikujaga este un dish din bucătăria japoneză. Denumirea este dată de asocierea celor două cuvinte, niku (carne) si jaga (cartofi). În Japonia de Est, cel mai des, carnea de vită este înlocuită în această rețetă de carnea de porc.

Nikujaga este considerat un preparat care ar trebui consumat mai mult în sezonul rece și servit lângă un bol cu orez sau cu supă miso.

Ingrediente:

  • 150 gr carne de vită,
  • 2 cartofi,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • 2 linguri zahăr brun,
  • 3 linguri sos soia,
  • 2 linguri sake,
  • 2 linguri de ulei.

Mod de preparare:

Carnea se spală bine, se așează pe un prosop de bucătărie, pentru a îndepărta surplusul de apă și se taie în felii subțiri.

reteta1

Se așează într-o oală mai înaltă și se prăjește în cele 2 linguri de ulei. Așteptăm până ce prinde o culoare ușor maronie și se adaugă ceapa tăiată julien. Se lasă ceapa să se soteze alături de carne, la foc mediu.

Între timp, se curăță morcovul și se taie. Se clătesc în 2-3 ape, apoi se adaugă peste amestecul de ceapă și carne.

reteta2

Se lasă pentru câteva minute, cât să se înmoaie și morcovul, apoi se adaugă cartofii cuburi, mai mari. Se toarnă apă, cât să acopere legumele și carnea, se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă pentru 15 minute.

reteta3

Între timp, într-un bol, se amestecă sos de soia, sake și zahăr brun, până ce zahărul se dizolvă în întregime, apoi se adaugă peste carne și se mai lasă să fiarbă 5-7 minute, până ce apa aproape că s-a evaporat.

Se servește cald, alături de orez sau supă miso.

reteta4Poftă bună!

Nicoleta Popa

 

Premiu de 100 de milioane de dolari, promis pentru cea mai bună tehnologie de captare a emisiilor de dioxid de carbon

Miliardarul Elon Musk, fondatorul Tesla, a promis un premiu în valoare de 100 de milioane de dolari pentru dezvoltarea celei mai bune tehnologii de...

Rapelul împotriva COVID-19 poate fi întârziat până la 42 de zile. Ce spun medicii despre eficacitatea vaccinului în cazul unor amânări

O serie de precizări privind rapelul împotriva coronavirusului au venit vineri de la un oficial din Grupul de Comunicare Strategică(GCS), în contextul în care...

De ce se așteaptă medicii români la o explozie de cazuri de COVID-19: “Povestea coronavirus nu s-a încheiat”

Scăderea cazurilor de COVID-19 a dus la relaxarea restricţiilor din Capitală, dar cifrele în scădere nu sut relevante, spun medicii din prima linie. În...

Statul în care un om moare din cauza COVID-19 la fiecare 6 minute. Ce restricții impune

Statul brazilian Sao Paulo a anunţat vineri închiderea barurilor şi restaurantelor la orele 20.00 în cursul săptămânii şi pe toată durata weekendului, pentru a...

Profesorii, plătiți cu 100 de lei pe oră pentru recuperarea materiei. Noi reguli pentru încheierea mediilor

Ministerul Educației pregăteşte o ordonanță de urgență care prevede organizarea de ore cu prezenţa fizică a elevilor pentru recuperarea materiei pierdute din cauza predării...