13.9 C
București
marți, 11 mai 2021 - 0:25

Nike renunță la contractul cu Oscar Pistorius

 

Nike renunță la contractul cu Oscar Pistorius
foto: nikeblog.com

Producătorul american de echipament sportiv Nike a suspendat contractul cu atletul sud-african Oscar Pistorius, care este acuzat de asasinarea prietenei sale. ”Credem că Oscar Pistorius ar trebui să aibă parte de un proces, iar noi vom continua să monitorizăm situația îndeaproape”, a afirmat un purtător de cuvânt al Nike, citat de BBC.

Compania americană a retras de curând un spot publicitar care îl avea pe Pistorius protagoniost, al cărui slogan era ”Eu sunt glonțul din cameră”. Atletul și-a ucis prietena cu o armă de foc, singurul dubiu fiind dacă gestul a fost premeditat sau accidental.

Pistorius a avut amputat ambele picioare din primii ani de viață și a reușit să facă performanță în sport cu ajutorul unor proteze speciale. Estimările arată că Pistorius câștigă anual aproximativ 2 milioane de dolari din contracte de sponsorizare, contractul cu Nike având o valoare de câteva sute de mii de dolari.

Compania americană a mai renunțat în ultimii ani la contracte cu alți sportivi – Lance Armstrong, Tiger Woods sau Marion Jones, ca urmare a scandalurilor publice în care aceștia au fost implicați.

Pistorius a câștigat medalii de aur la Jocurile Paralimpice din 2004 – Atena, 2008 – Beijing și 2012 – Londra. În 2012, a intrat în istorie, devenind prima persoană cu dizabilități fizice care a participat la Jocurile Olimpice, ajungând până în semifinala de la 400 de metri plat.

V.B.