27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 14:16
No menu items!

Nigel Farage: „Nu vreau să am vecini români”

spot_img

Liderul Partidului Independenței din Marea Britanie (UKIP, eurosceptic), Nigel Farage, îşi menţine, practic, declaraţiile discriminatorii la adresa românilor.

Nigel-Farage

Liderul Partidului Independenței din Marea Britanie (UKIP, eurosceptic), Nigel Farage, a şocat ascultătorii unui post de radio din Londra când a dezvăluit că nu vrea să aibă vecini români, într-un interviu acordat LBC, relatează International Business Times UK, în pagina electronică de sâmbătă.

Farage a declarat că îşi menţine un comentariu anterior potrivit căruia ar fi „îngrijorat” dacă alături de el s-ar muta nişte români. Liderul UKIP a invocat statisticile privind infracţiunile comise de români.

Am fost întrebat dacă aş fi îngrijorat în cazul în care un grup de români s-ar muta lângă mine. Dacă trăieşti în Londra cred că ai fi” îngrijorat, a declarat el în interviul pentru postul de radio LBC.

Farage a negat că alimentează extremismul împotriva imigranţilor, insistând: „Nu demonizez pe nimeni. Demonizez clasa politică ce a deschis uşa permiţând să se întâmple astfel de lucruri„.

Când gazda emisiunii l-a întrebat care ar fi diferența dintre români și germani dacă aceștia ar deveni vecini cu el, liderul UKIP, a cărui soție este germană, a răspuns: „Știți diferența”.

Responsabilul UKIP pentru comunicare, Patrick O’Flynn, un fost editorialist al publicației „Express”, a încercat să întrerupă interviul atunci când discuția a ajuns la subiectul referitor la remunerațiile financiare primite începând din 1999 de Nigel Farage în calitate de membru al Parlamentului European.

Recent, liderul UKIP a fost chestionat în legătură cu modul de utilizare a zeci de mii de lire sterline reprezentând fonduri alocate pentru gestionarea biroului său de lider al grupului europarlamentar Europa Libertății și a Democrației (EFD).

„Acestea sunt alocații fixe pe care le-am cheltuit în conformitate cu regulile existente. Sunt surprins că în acest context a fost folosit cuvântul <<audit>> ”, a afirmat Farage, răspunzând unei întrebări a gazdei emisiunii difuzate de LBC.

R.D.