19.9 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 6:45

Nicușor nu îi dă lui Clotilde jucăriile. Parcurile Cișmigiu și Herăstrău rămân la Primăria Capitalei. „Clotilde Armand are mult mai multe probleme de rezolvat în sectorul său”

spot_img

După ce nu a rezolvat problema gunoiului, invazia șobolanilor, a gândacilor și a insectelor care au terorizat Sectorul 1, primărița Clotilde Armand s-a hazardat în a-și dori de la edilul Capitalei, Nicușor Dan, parcurile Cișmigiu și Herăstrau, unde dorea să investească 170 milioane de lei. Răspunsul primarului Capitalei la propunerea lui Armand, a fost negativ. „Clotilde Armand are mult mai multe probleme de rezolvat în sectorul său şi nici nu are capacitatea financiară pentru a face acest lucru”, a spus Nicușor Dan.

„Nu se pune problema ca Primăria Sector 1 să preia parcurile Cişmigiu şi Herăstrău, doamna primar Clotilde Armand are mult mai multe probleme de rezolvat în sectorul său şi nici nu are capacitatea financiară pentru a face acest lucru”, a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan, de data aceasta cât se poate de lucid, a subliniat faptul că Primaria Sectorului 1 are datorii foarte mari, motiv pentru care nu ar avea cum să preia și cele două parcuri.

„În acest moment, Primăria Sector 1 are chiar o datorie de 19 milioane lei către PMB”, a mai transmis, vineri, Primarul General, citat de news.ro.
 
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a anunţat joi seară că a fost votat proiectul care prevede trecerea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a parcului Herăstrău şi a Parcului Istoric Cişmigiu.
 

”Vă anunţ că a fost aprobat în urmă cu câteva minute proiectul de hotărâre prin care am solicitat Consiliului General al Municipiului Bucureşti trecerea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a parcului Herăstrău şi a Parcului Istoric Cişmigiu”, a scris, joi seară, pe Facebook, Clotilde Armand, precizând că proiectul a fost aprobat cu 19 voturi ”pentru” şi 6 abţineri.

Clotilde Armand a prezentat şi lucrările de investiţii propuse pentru Herăstrău: reabilitarea şi modernizarea aleilor pietonale şi platformelor betonate, refacerea instalaţiilor şi reţelelor de apă şi canalizare şi a instalaţiilor de irigat, modernizarea locurilor de joacă şi reabilitarea spaţiilor verzi existente (defrişare arbori uscaţi, replantare arbori, gazon, plante bienale şi anuale, garduri vii).

”În ceea ce priveşte Parcul Istoric Cişmigiu, Primăria Sectorului 1 îşi doreşte să reabiliteze şi să restaureze următoarele obiective: Podul cu nuc, Ansamblu cetate, Foişor, Terasa Trandafirilor, Grota (Movila), Izvorul lui Eminescu.

 
În plus, vor fi realizare lucrări de amenajare peisagistică (defrişare arbori uscaţi, replantare arbori, gazon, plante bienale şi anuale, garduri vii) şi va fi introdus un sistem de monitorizare video”, a mai transmis primarul Sectorului 1, poate puțin prea entuziasmată de proiectele care s-au dovedit a fi, vineri, doar fantasme.
 
                                                                                              
Lorena Luchian