28.8 C
București
marți, 5 iulie 2022 - 13:10
No menu items!

Nicușor Dan vrea să ne scoată din întuneric. Iluminatul public va fi schimbat pe 15 artere

spot_img

Primăria condusă de Nicușor Dan anunță că va moderniza și eficientiza sistemul de iluminat public pe 15 artere principale din Capitală, potrivit un proiect de hotărâre care av fi supus dezbaterii săptămâna viitoare, în ședința Consiliului General al Capitalei.

Proiectul, în valoare totală de 24,9 milioane lei cu TVA, vizează implementarea unui sistem de telegestiune şi utilizare a aparatelor cu tehnologie LED pe următoarele artere:

  • Şos. Nicolae Titulescu, Bd. Banu Manta, Bd. Beijing, Str. Nicolae Caramfil, Str. Av. Alexandru Şerbănescu, Bd. Aerogării, Bd. Ion Ionescu de la Brad, Şos. Gheorghe Ionescu Siseşti, Şos. Pantelimon, Str. Liviu Rebreanu, Bd. Nicolae Grigorescu, Bd. Aviatorilor, Cal. Giuleşti, Bd. Constructorilor, Cal. Crângaşi.

Conform proiectului, finanţarea obiectivului de investiţii se va efectua din bugetul local şi/sau alte surse legal constituite. Durata estimată de execuţie a lucrărilor este de 6 luni.

Potrivit raportului de specialitate, pentru iluminatul pietonal se vor folosi 2.101 de aparate de iluminat tip LED de 30 W, care le vor înlocui pe cele de tip Timlux P 70W, montate pe stâlpii de beton la înălţimea de 4 metri.

Foto: Facebook Nicușor Dan