32 C
București
vineri, 12 august 2022 - 17:30
No menu items!

Nicușor Dan pierde susținerea în Consiliul General pentru cel mai important proiect al său

spot_img

Nicușor Dan a cedat, joi dimineață, în cadrul ședinței Comisiei de Urbanism a Primăriei Capitalei, în privința dorinței sale de a impune suspendarea pe o perioadă de doi ani a PUZ-urilor din sectoarele 2,3,4,5 și 6. Asta, la numai 24 de ore după anunțul pe care l-a făcut într-o conferință de presă, relatează Digi24. 

Primarul Capitalei a fost nevoit să accepte varianta de suspendare pe o perioadă de numai 3 luni, din cauză că PNL, partidul aliat, nu susține proiectul și nu ar avea voturile necesare pentru a valida proiectul în ședința CGMB care va avea loc vineri.

Liberalii de la București au convocat miercuri seara o ședință pentru a discuta proiectul lui Nicușor Dan, și pentru a lua o decizie în privința votului pe care îl vor da consilierii partidului la ședința de vineri.

Surse participante la ședință au declarat pentru Digi24.ro că liberalii au decis să susțină „o variantă de compromis”, respectiv o suspendare a PUZ-urilor doar pe o perioadă de maximum 3 luni. Conform discuțiilor din ședința conducerii PNL București, proiectul lui Nicușor Dan ar bulversa piața imobiliară și ar putea duce la acțiuni în instanță depuse de dezvoltatorii care se consideră prejudiciați.

Totodată, liberalii au invocat și aspecte de neconstituționalitate pe care le-ar putea genera o suspendare a PUZ-urilor din cele cinci sectoare ale Capitalei.

Potrivit Antena 3, mai mulţi primari de sector din Capitală sunt revoltaţi că nu au fost consultaţi de Nicuşor Dan în scandalul suspendării Planurilor Urbanistice Zonale. 

Edilii susţin că suspendarea aceste PUZ-uri de sector, pe baza cărora se emit autorizaţiile de construcţie, va conduce la blocarea unor lucrări publice extrem de importante pentru bucureşteni.