17.3 C
București
joi, 23 mai 2024 - 12:43
No menu items!

Nicușor Dan – păstorul mașinilor și al bicicletelor, despre iubirea de parcare: ”Nu o să fie iubită de o parte din oameni, o să fie iubită de alta”

spot_img

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, un iubitor de mașini, biciclete și bărcuțe, a declarat, miercuri, că până la finalul acestui an, va prezenta proiectul unui nou regulament pentru parcări, care va asigura spaţii pentru banda unică sau pentru pistele de biciclete. ”Nu o să fie iubită de o parte din oameni, o să fie iubită de alta”, a descris primarul propunerea de regulament de parcare.

Edilul Bucureștiului a vorbit, miercuri seara, despre problema parcărilor ilegale din Capitală și incomodarea, din ceastă cauză, a transportului în comun.

„Cercul vicios în care noi ne învârtim de ani de zile este că oamenii nu renunţă la maşină, pentru că transportul public nu merge.

Nerenunţând la maşină, o parchează pe prima bandă, legal sau ilegal, în funcţie de caz, şi atunci nu ai loc să pui benzi pentru transportul public. Acesta este cercul vicios în care ne învârtim de ani de zile”, a spus primarul Capitalei.
 
În ceea ce privește votul publicului și iubirea oamenilor față de acest nou regulament, Nicușor Dan a explicat, foarte logic, că această propunere nu va primi dragoste dintr-o parte, dar va primi din cealaltă.
 
O să vedeţi foarte curând o propunere de regulament de parcare. Nu o să fie iubită de o parte din oameni, o să fie iubită de alta”, a declarat Nicuşor Dan, pentru TVR 1.
 

Edilul general a menţionat că nu poate să ofere informaţii despre acest proiect, care va fi prezentat doar când se va ajunge la un acord în Consiliul General.

El a estimat că acest lucru se va întâmpla până la sfârşitul anului.

„O să ne permită să avem spaţii pentru banda unică şi pentru pistele de biciclete”, a mai precizat el. 

Lorena Luchian