0.7 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 3:38
No menu items!

Nicuşor Dan o dă la întors după ce a spus că este normal să ai 19 grade în casă. Ce comentarii i-au scris bucureștenii

spot_img

Nicuşor Dan a încercat să-și explice afirmațiile făcute luni seară, la Digi24, când a spus că este normal să ai 19 grade în casă. Primarul Capitalei susține că bucureștenii au interpretat greșit și tendențios o comparație pe care el a făcut-o cu alte țări. Printre comentariile postate pe pagina sa de Facebook, unul dintre bucureșteni i-a spus că “nu am mai trăit așa frig în case de pe vremea unui alt Nicu” (n.r. Nicolae Ceaușescu).

„Pentru că au început să apară interpretări la o replică pe care am dat-o în seara asta la Digi24, vreau să precizez. Am spus că sunt țări în care temperatura de 19 grade în casă este normală, dar nu am spus că e normal să ai 19 grade în casă, la București. Un sistem de încălzire normal e un sistem în care fiecare are în casă ce temperatură vrea si plătește proporțional. Toate acțiunile mele din aceste două luni și jumătate de mandat au urmărit ca, pe termen mediu și lung, să avem un astfel de sistem”, a explicat Nicuşor Dan, pe Facebook.

Primarul General al Capitalei a mai declarat, luni seară, că suntem în momentul “cel mai de jos” al sistemului de termoficare, din cauza celor care au fost până acum la conducere.

”Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare. E rezultatul oamenilor care până acum nu au făcut nimic cât au fost la conducere (…) Iarna viitoare va fi mai bine“, a mai declarat Nicușor Dan.

Declarația care a enervat bucureștenii și tot internetul a fost următoarea:

“Sunt undeva la 15-20% dintre blocuri care primesc căldură sub parametri. Sunt țări europene unde 19 grade e o normalitate. Normalul la noi nu contează. Lumea s-a obișnuit 22 de grade. Avem un call-center, unde răspundem mereu (…) Nu o să mai avem ierni cum a fost aceasta. Asta a fost o promisiune, trebuie înregistrată. De anul viitor va fi un număr de kilometri de țeavă nouă, izolată. Am reușit împreună cu ministrul Energiei și ministrul Finanțelor să scoatem ELCEN din datorie. Vor avea centrale mai mari și mai performante. Vom avea cost mai mic, vor produce energie termică unde poluarea e mult mai mică.

Aceste zile sunt cele mai friguroase din această iarnă. Am avut o situație nu grozavă, dar rezonabilă. Acum avem niște zile friguroase, facem tot posibilul să fim aproape de normalitate, iarna viitoare va fi mult mai bine“.

Comentariile au curs pe pagina lui Nicusor Dan.

Dar chiar nu va e rusine? De pe vremea lui alt Nicu nu am mai facut atat a frig si dusuri reci. De-aia v-am votat? In absolut toti anii dupa 1989 a fost mai bine ca acum, din punctul asta de vedere.
Haideți domnule ! Nu suntem copii de clasa întâi ! Remarca cu 19 grade a fost total nepotrivită în contextul discuției. Acum încercați sa dregeti busuiocul.
Boss, 19 °C in casa peste zi, inseamna vreo 15 °C peste noapte, if you know what i mean. De ce naiba nu faceti o procedura usoara pentru debransarea de la reteaua asta muribunda si instalarea centralelor de apartament sau de bloc?! In alte orase majoritatea au centrale de apartament…
Aseară mi.a fost milă de calorifer și am pus o pătură pe el…..