15 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 16:50
No menu items!

Nicușor Dan e sceptic: “Fără o alianță a dreptei, candidații PSD la sectoare au prima șansă să iasă din nou primari”

spot_img

Candidatul unic al dreptei pentru Primăria Generală a Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că în ipoteza în care partidele de dreapta care au decis să îl susţină nu ajung la un acord şi pentru prezentarea de candidaţi unici pentru primăriile de sector, candidaţii PSD „au prima şansă”.

Nicuşor Dan a mai spus că susţine organizarea alegerilor pe parcursul a două sau trei zile. El crede că sunt 50% șanse ca USR-PLUS și PNL să bată palma pentru candidați comuni la sectoare, dar în egală măsură există și varianta ca cele două forțe politice să meargă pe cont propriu. Recunoaște că acest din urmă scenariu i-ar aduce prejudicii propriei lui candidaturi. 

„Una este să existe un mesaj unic care să spună ”Candidăm împreună pentru a scăpa Bucureştiul de PSD” şi alta este să existe un mesaj care să spună ”Candidăm să scăpăm Bucureştiul de PSD, ne-am înţeles aici şi aici nu ne-am înţeles”. Este o oarecare confuzie de mesaj pe care în comunicarea politică e bine să o eviţi. Dincolo de asta, din punctul de vedere al administraţiei publice, în eventualitatea în care eu câştig primăria generală şi în cazul alegerilor într-un singur tur primarii PSD pleacă cu prima şansă în ipoteza în care nu se face această reuniune, nu e… aici e problema cea mai mare. Eu spun că în ipoteza în care suntem într-un singur tur şi nu se face această alianţă, tot primarii de sector PSD au prima şansă” a afirmat Nicuşor Dan într-o emisiune difuzată sâmbătă după amiază de Digi 24.

Nicuşor Dan a adăugat că „mai mult contează sănătatea oamenilor decât alegerile” şi se declară susţinător al extinderii numărului zilelor în care se votează, la două sau trei zile.