23.7 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 12:48
No menu items!

Nicuşor Dan, despre greva angajaților din transportul în comun: Este ilegală. STB a depus deja acţiune în instanţă

spot_img

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, joi, că greva la Societatea de Transport Bucureşti, în urma căreia maşinile nu au ieşit pe traseu, este ilegală, fiind o acţiune foarte gravă, care afectează foarte mulţi bucureşteni, din toate categoriile. El a precizat că STB a depus deja acţiune în instanţă, iar municipalitatea va face o cerere de intervenţie, care e scrisă deja.

”Acţiune foarte gravă, care afectează foarte mulţi bucureşteni, din toate categoriile, copii care trebuie să meargă la şcolă, oameni care merg la serviciu”, a precizat Nicuşor Dan.

El a calificat greva ca fiind ilegală, precizând că este o lege a dialogului social care obligă la nişte paşi procedurali pentru ca patronatul să ia la cunoştinţă de revendicări, chiar dacă nu ar fi stare de alertă, există o obligaţie legală pentru ca pentru acele servicii să fie asigurată po activitate de o treime, lucru care nu se întâmplă.

Conform primarului general, acţiunea în instanţă este scrisă, depusă la Tribunalul Bucureşlti de către STB, care constată că este ilegală, şi va fi o cerere de intervenţie din partea municipalităţţii care este şi ea scrisă,

În opinia sa, nu este o grevă spontană, aşa cum se afirmă, este o grevă orchestrată de sindicatul reprezentativ.

”Avem dovezile şi avem scrise şi depuse plângerile penale împotriva liderilor sindicali. Dincolo de o grevă organizată de sindicat, este o grevă politică, al cărei lider este domnul Petrariu, consilier general de la PSD, avem dovezi. Îmi pare rău că şoferii au căzut în plasa acestor manipulări care au un substrat politic. Fac apel la şoferi să înţeleagă gravitatea acţiunilor lor, care afectează viaţa bucureţenilor. Vreau să le transmit că sunt deschis la un dialog cu ei, nu prin intermediul liderilor de sindicat care au organizat acest protest ilegal, îi astept la discuţii, să îşi aleagă reprezentanţii care vor veni la discuţii”, a transmis Nicuşor Dan.

Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din București nu circulă în această dimineață. Angajații STB au intrat în grevă generală, sindicaliștii spunând că revendicările lor privind creșterile salariale nu au fost soluționate.

                                                                                                                   Adina Silav