24.3 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 15:21

Nicușor Dan dă vina pe Guvern și pe “greaua moștenire” pentru lipsa apei calde, pentru gropi și pentru mizeria din parcuri

spot_img

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, se plânge că mandatul său nu este unul obișnuit. Neajunsurile și problemele din București, lipsa apei calde, gropile de pe străzi, mizeria și insectele care au invadat parcurile, sunt cauzate de alții.

Nicușor Dan a anunțat, miercuri, că a găsit soluții pentru a rezolva o parte dintre problemele bucureștenilor, însă și așa aceștia trebuie să mai aibă răbdare.

“Nu a fost un mandat oarecare şi am fost obligaţi să tăiem costuri şi acolo unde am fi vrut, şi acolo unde nu am fi vrut. Banii pe care nu i-am avut în martie îi avem acum”, a spus Nicușor Dan.

Nicuşor Dan a invocat tarife supradimensionate pentru a explica de ce iarba din parcuri şi alte spaţii verzi nu este îngrijită, de ce străzile sunt pline de gropi.

“Am tăiat nişte operaţiuni pentru că ele erau total neprofitabile economic, erau dezechilibrate faţă de piaţă. Lucrurile astea nu puteau şi nu pot să funcţioneze mai departe în acest mod şi o să vedeţi în activitatea viitoare o corectare a tarifelor”, a precizat Nicușor Dan.

Așa că îngrijirea vegetației din parcuri abia acum începe, iar dezinsecţia şi deratizarea, operaţiuni care ar fi trebuit începute cu luni în urmă, aşteaptă oprirea ploilor.

Și astuparea gropilor mai are de așteptat.

“Pe gropile din asfalt am alocat o sumă consistentă în bugetul pe care l-am adoptat în urmă cu câteva săptămâni. Imediat ce contractul este semnal, imediat ce vremea ne permite, o să vedeţă că o să începem să acţionăm. Undeva în două luni, eu estimez că o să fim bine cu străzile, cu remedierea gropilor din asfalt”, a anunțat edilul.

Nu este vina Primăriei Capitalei pentru că bucureștenii nu au apă caldă

În ceea ce privește lipsa apei calde, Nicușor Dan susține că nu este vina Primăriei Capitalei, ci a celor de la ELCEN, companie aflată în subordinea Ministerului Energiei.

”Pot să vă spun că problemele din ultimele 2-3 săptămâni, din București, nu sunt cauzate de noi, sunt cauzate de ELCEN pentru că au decis să intre în revizie simultan, cu două centrale”, a spus Nicușor Dan.