23 C
București
joi, 7 iulie 2022 - 16:39
No menu items!

Nicușor Dan amenință primarii de sectoare cu DNA-ul

spot_img

Primarul general Nicușor Dan amenință primarii de sctoare cu dosare la DNA, dacă pun în aplicare ce a spus prefectul Toni Greblă și Inspectoratul de Stat în Construcții, cu privire la PUZ-uri. Acestea au fost suspendate de primarul general, iar actualul prefect le-a pus primarilor că dacă ei sunt cei care au început procedurile pentru a primi o autorizație de construire, atunci „primarul de sector poate să își întemeieze autorizația pe un act care nu mai există juridic”.

Primarul general susție că va cere procurorilor DNA să verifice modul în care au fost aplicate prevederile PUZ-urilor suspendate, în sectoare.

„Față de această situație, imediat după suspenderea PUZ-urilor sectoarelor 2,4 și 5, am scris oficial primarilor și le-am spus că există această hotărâre și că ei nu mai pot emite autorizație în baza PUZ-urilor de sector (…) În ceea ce privește primarii de sector, îi avertizez că sunt pe cont propriu. Interpretarea legii este atributul fiecăruia dintre ei, indiferent de opiniile care le sunt formulate de alte instituții. Și vreau să-i informez că există din anul 2019 un dosar la DNA care vizează modul în care a fost emis PUZ Sector 3. E o plângere pe care eu am formulat-o în 2019″, a spus Nicușor Dan.

În cursul zilei de luni, prefectul Toni Greblă a anunțat că i-a informat pe primarii sectoarelor 2,4 și 5 că sunt obligați să emită autorizații de construire, dacă ele au fost solicitate înainte de suspendarea PUZ-urilor, din februarie 2022, ca urmare a unei acțiuni a Asociației Ecopolis.

M. Nedelcu