0.3 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 18:46
No menu items!

UPDATE Nicușor Dan, amendat de Inspectoratul de Stat în Construcții. Gabriela Firea:”A încălcat legea și a ținut în beznă 90 de familii”

spot_img

UPDATE: Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a reacționat, vineri, după ce a fost amendat de Inspectoratul de Stat în Construcții. “A venit vremea ca fiecare autoritate să răspundă pentru actele sale. Nu exercit această funcție pentru a semna “ca primarul”, ci pentru a lua decizii corecte”, a transmis primarul pe o rețea de socializare.

“Am precizat de mai multe ori că nu voi emite certificat de urbanism pentru alimentarea cu energie electrică a construcției vădit ilegale din str. Nicolae Drăganu 5A. Cea mai mare problemă este securitatea la incendiu. Cum vor putea interveni pompierii la un eventual incendiu pe fațada estică? Nu există spațiu fizic de acces acolo, iar un incendiu pur și simplu nu va putea fi stins.

Am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcții verificarea legalității autorizațiilor în baza cărora s-a construit imobilul și am comunicat solicitanților ca nu vom emite certificatul de urbanism până ce nu se emite punctul de vedere al Inspectoratului. Inspectoratul n-a răspuns solicitării noastre de verificare a legalității autorizațiilor, dar a întocmit în schimb un proces-verbal de sancționare a PMB pentru neemiterea certificatului de urbanism.

A venit vremea ca fiecare autoritate să răspundă pentru actele sale. Nu exercit această funcție pentru a semna “ca primarul”, ci pentru a lua decizii corecte.

Știu că situația este grea pentru locuitorii din imobil, care au fost păcăliți de constructor. Am arătat însă disponibilitatea primăriei de a susține locuitorii atât într-un litigiu prin care să-și recupereze investiția, cât și prin măsuri sociale. A ignora, însă, legea și riscurile nu este o soluție”, a precizat Nicușor Dan.

Știrea inițială:

Inspectoratul de Stat în Construcții l-a amendat pe primarul Capitalei, Nicușor Dan, și îl obligă să semneze certificatul de urbanism, după ce 90 de familii au fost lăsate fără curent.

”Nicușor Dan a încălcat legea și a ținut în beznă 90 de familii!‼️

Inspectoratul de Stat în Construcții l-a amendat pe Nicușor Dan pentru că nu a emis în termenul legal certificatul de urbanism care le-ar fi dat dreptul familiilor la o viață normală.

Cât de cinic să fii ca primar general să ții sute de oameni – mulți copii și bătrâni – fără curent electric, în frig și beznă?!

Ne-a spus tuturor, în declarații publice, că ar comite o ilegalitate dacă semnează documentul. A MINȚIT și dovada este amenda de 5.000 de lei pe care a primit-o de la ISC!

Inspectoratul de Stat în Construcții a spus negru pe alb, într-un răspuns oficial, că Nicușor Dan nu a respectat legea nr. 50/1991. Era obligat să emită certificatul de urbanism care permitea asociației de proprietari să racordeze la rețeaua electrică blocul din strada Nicolae Drăgan nr. 5A. Nu i-a păsat de lege, nu i-a păsat de oameni!

Nicușor Dan este obligat de ISC să semneze certificatul urbanism! Curaj domnule primar general, aveți termen până în 28 Decembrie, doar să nu vă luați liber.

Domnule primar general, Nicușor, măcar de Crăciun fii mai bun!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

                                                                                                                    Adina Silav