16.6 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 7:52
No menu items!

Nicușor Constantinescu, o nouă condamnare la închisoare – șase ani cu executare

spot_img

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost condamnat, luni, de Tribunalul Bucureşti la șase ani închisoare cu executare, într-unul dintre cele trei dosare, în care este acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curţii de Conturi şi nu a respectat dispoziţiile legale privind prelungirea unor certificate de urbanism şi a autorizaţiilor de construire a unor centrale eoliene.

Decizia nu este definitivă putând fi contestată la Curtea de Apel București.

În acest dosar, în care Nicuşor Constantinescu este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu, a fsot denunţat de afaceristul Marian Turbatu. Dosarul a început cu celebra descindere a echipei de procurori la sediul CJ Constanța, când Nicușor Constantinescu s-a împotrivit ridicării și escortării sale la București. El este acuzat că a refuzat să elibereze certificatele de urbanism pentru un parc eolian ce urma să se amenajeze pe un teren care, însă, se afla în litigiu.

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost urmărit penal pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a împiedicat controale ale Curţii de Conturi şi a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis sau prelungit autorizaţii de construire a unor centrale eoliene în judeţ.

Mai mult, în perioada 2011 – 2013, Nicuşor Constantinescu, a refuzat în mod repetat să pună la dispoziţia auditorilor Curţii de Conturi documentele şi informaţiile solicitate, împiedicând astfel efectuarea a trei controale incluse în programul de activitate al RAJA Constanţa, susţin procurorii.

Nicuşor Constantinescu, a fost condamnat, în luna octombrie a anului trecut, de Tribunalul Constanţa, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în dosarul privind subfinanţarea Centrului Militar Zonal, decizia nefiind definitivă.

Andrei Tudor