20.4 C
București
duminică, 28 mai 2023 - 13:19
No menu items!

Nicușor Constantinescu, încă o condamnare – 15 ani de închisoare

spot_img

Fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Constanța Nicușor Constantinescu a fost condamnat vineri de magistrații Curții de Apel București la 15 ani de închisoare, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu perdelele forestiere de protecție.

Decizia judecătorilor nu este definitivă.

Însă, fostul președinte al CJ Constanța se află deja în închisoare, după ce, cu exact o lună în urmă, pe 29 iunie, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Constanța, la cinci ani de închisoare cu executare, într-un alt dosar în care a fost acuzat de abuz în serviciu în formă continuată. Cauza viza refuzul lui Constantinescu de a finanța activitatea Centrului Militar Județean Constanța, în perioada 2009 — 2013, respectiv de a asigura telecomunicațiile și paza centrului.

Pe 27 iunie, Nicușor Constantinescu a mai fost condamnat de Tribunalul București, la 6 ani închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curții de Conturi și nu a respectat dispozițiile legale privind prelungirea unor certificate de urbanism și a autorizațiilor de construire a unor centrale eoliene. Nici această decizie nu este definitivă.

R.D.