11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 11:39
No menu items!

Nicușor Constantinescu a adunat 32 de ani de închisoare din 5 sentințe

spot_img

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a strâns 32 de ani de închisoare din 5 sentințe definitive, ultima dintre pedepse, de 8 ani de închisoare, fiind dată joi, de Curtea de Apel Galați. 

După contopirea celor 5 pedepse care însumează, acum 32 de ani de închisoare, Nicușor Constantinescu va executa, cu siguranță, mai puțini ani de închisoare.

Nicușor Constantinescu a condus județul Constanța, alături de fostul primar Radu Mazăre, din 2004, până în 2014, când a fost reținut de DNA, pentru că refuza să se prezinte la audieri. 

Prima condamnare a venit în dosarul subfinanțării Centrului Militar Zonal, în care Nicușor Constantinescu a primit 5 ani cu executare. A doua condamnare, tot de 5 ani,  a fost cea din dosarul retrocedărilor, în care a fost condamnat și Radu Mazăre, la 9 ani de închisoare. A treia condamnare primită, de 4 ani de închisoare cu executare, a fost cea în dosarul achiziției, din fonduri europene, a elicopterului care ulterior a fost preluat de SMURD și s-a prăbușit în lacul Siutghiol. Al patrulea caz, al plățilr nelegale făcute prin Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța, i-a adus fostului președinte de CJ o condamnare de 10 ani de închisoare. Ultima, a cincea condamnare, de 8 ani, a fost dată joi, în dosarul finanțării ilegale a fundațiilor „Thalia” și „Fantasio”.

Emanuel Stan