2.4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 14:53
No menu items!

Nicușor Constantinescu, suspendat din funcția de șef al Consiliului Județean Constanța

spot_img

Decizia a fost luată după ce, pe 7 august, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut măsura arestării preventive în cazul lui Constantinescu

Nicusor Constantinescu_SZ

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost suspendat din funcţie luni.

Reprezentanții Prefecturii Constanţa au precizat, într-un comunicat de presă, că decizia de suspendare a lui Nicușor Constantinescu din funcţia de preşedinte al CJ a fost luată după ce Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, pe 7 august, măsura arestării preventive în cazul acestuia.

Având în vedere comunicarea Curţii de Apel Bucureşti înregistrată la Prefectura Constanţa, cu nr. 7988/11.08.2014 a dispozitivului Încheierii Curţii de Apel Bucureşti nr. 588/07.08.2014, prin care a fost înlocuită măsura controlului judiciar cu măsura arestării preventive pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, luni, prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, a emis ordinul prin care se constată suspendarea de drept a mandatului şefului CJ Constanţa, până la încetarea măsurii arestării preventive. Compartimentul controlul legalităţii actelor şi contencios administrativ va comunica prezentul ordin lui Nicuşor Daniel Constantinescu, Consiliului Judeţean Constanţa şi Secretarului General al Judeţului.

Prefectura Constanța
comunicat de presă

Reprezentanții Prefecturii Constanța mai precizează că acest ordin poate şi atacat în instanţa de contencios administrativ.

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a primit mandat de arestare preventivă, după ce Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, pe 7 august, decizia în acest sens luată de Tribunalul Capitalei. Hotărârea Curţii de Apel este definitivă, astfel încât pe numele lui Nicușor Constantinescu a fost emis un mandat de urmărire internațională.

R.D.