13.8 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 7:37

Nicușor Constantinescu nu va fi arestat. Deocamdată i s-a respins contestația

spot_img

Curtea de Apel București a respins contestația lui Nicușor Constantinescu, care ceruse să fie ridicat controlul judiciar impus de DNA

Nicusor Constantinescu_SZ

Direcţia Naţională Anticorupţie anunțase, marți, că va cere, în instanţă, arestarea preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, pentru că acesta nu s-a întors, în termenul impus de organele judiciare, din SUA, unde se află pentru a urma un tratament medical.

Nicușor Constantinescu este sub control judiciar și i s-a permis să meargă pentru operație și tratament în SUA, în perioada 6-11 iunie. Solicitarea de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv este urmarea faptului că preşedintele CJ Constanţa nu s-a întors în ţară până la 11 iunie, aşa cum dispusese instanţa.

Miercuri, la Curtea de Apel Bucureşti, magistrații au luat în discuţie contestaţia lui Nicuşor Constantinescu împotriva unei decizii a Tribunalului Bucureşti, prin care s-a stabilit, în 4 iunie, legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar în cazul său. Tot la Curtea de Apel, joi însă, se va judeca o contestaţie a DNA faţă de hotărârea prin care Tribunalul Bucureşti a respins propunerea procurorilor de menţinere a măsurii preventive a controlului judiciar faţă de şeful CJ Constanţa.