20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 15:38

Nicușor Constantinescu n-a venit din SUA. Curtea de Apel îl mai așteaptă 3 zile

spot_img

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, luni, pentru trei zile, judecarea contestaţiei depuse de procurorii DNA împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, care revocase măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Nicusor Constantinescu

Potrivit avocatului lui Nicușor Constantinescu,  Marius Mocanu, apărarea va depune în instanţă o serie de acte medicale pentru a atesta că şeful CJ Constanţa este încă sub tratament în SUA. Nicușor Constantinescu s-a operat de cancer la prostată, avocatul spunând că acum a intrat în faza a doua a tratamentului, de refacere și radioterapie. Constantinescu ar fi trebuit să revină în țară pe 11 iunie, dar apărătorul său spune că starea de sănătate nu-i permite o astfel de călătorie, iar actele medicale pe care le va duce la instanță vor demonstra acest lucru.

În 10 iunie, Tribunalul Bucureşti a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de menţinere a măsurii preventive a controlului judiciar în cazul lui Nicuşor Constantinescu. Decizia a fost însă contestată de procurori la Curtea de Apel Bucureşti, care trebuia să judece luni dosarul.

nicușor constantinescu a formulat o cerere pentru încuviințarea de a părăsi România, instanța admițînd-o, pentru perioada 6-11 iunie. Președintele CJ Constanța susținea că se va interna la spitalul Johns Hopkins din Chicago, pentru o intervenție chirurgicală.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost trimis în judecată în trei dosare şi este cercetat într-un al patrulea dosar, pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite 15 cartuşe de 9 milimetri, când au fost făcute percheziţii într-unul dintre primele două dosare. În cele trei dosare de corupție în care este trimis în judecată, Constantinescu este acuzat de abuz în serviciu, dare și luare de mită.

Nicuşor Constantinescu mai este judecat, de peste 6 ani, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri în care mai sunt acuzaţi primarul Radu Mazăre şi alte 35 de persoane,prejudiciul estimat fiind aici de aproximativ 114 milioane de euro.

M.N.