-0.1 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 10:25
No menu items!

Nicușor Constantinescu, inculpat pentru că a vrut să evacueze o unitate a M.Ap.N.

spot_img

Nicusor Constantinescu_SZ

Procurorii DNA Constanța cer control judiciar pentru președintele CJ Nicușor Constantinescu, trimis în judecată într-un alt dosar de la această unitate de parchet. Este vorba despre o anchetă care privește perioada 2009-2013, când Constantinescu nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu, ca președinte al Consiliului Județean, pentru asigurarea normelor legale privind centrele militare din raza județului.

Concret, Nicușor Constantinescu este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, nu a dispus efectuarea reparaţiile necesare la sediul acestuia și a reziliat contractele pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a acestei instituții. Practic, președintele CJ constanța ar fi paralizat cu bună știință activitatea unității, ca să o poată evacua.

De asemenea, Nicușor Constantinescu a încercat de mai multe ori să evacueze instituţia din sediul pe care îl ocupa, fapte care au provocat vătămări ale drepturilor şi intereselor legale ale Ministerului Apărării Naţionale precum şi pagube acestei instituţii. Consiliul Judeţean Constanţa ar fi adoptat două Hotărâri prin care s-ar fi dispus evacuarea Centrului Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, însă ambele au fost anulate ca urmare a unor acţiuni în justiţie.

comunicat DNA

Procurorii susțin că președintele CJ constanța a refuzat în mod repetat aprobarea utilităților necesare funcționării unității și mai mult, a dispus rezilierea contractului de pază, deși în interior se află armament și muniție de război, precum și documente clasificate.

Prejudiciul adus Ministerului Apărării, spun anchetatorii, se ridică la peste 67.000 de lei. Procesul se va judeca la Tribunalul București.

S.M.