6.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 0:16

Nicușor Constantinescu iese din arest, sub control judiciar

spot_img

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, va fi cercetat sub control judiciar, a decis, vineri, Curtea de Apel Constanţa

Nicusor Constantinescu_SZ

Curtea de Apel Constanța a admis, astfel, solicitarea lui Nicușor Constantinescu, de înlocuire a arestului preventiv, în dosarul privind nefinanţarea Centrului Militar Zonal.

Magistraţii de la Constanţa au judecat, vineri, contestaţia formulată de avocaţii lui Nicușor Constantinescu la decizia Tribunalului Constanţa, de menţinere a arestării preventive în cazul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa.

Instanţa a decis definitiv că Nicușor Constantinescu va fi cercetat sub control judiciar, urmând să fie eliberat din Spitalul Penitenciar Rahova, unde este încarcerat.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa a fost adus la Curtea de Apel Constanţa, vineri, în jurul orei 11.20, declarând jurnaliştilor, la intrare, că se simte ca într-un sicriu. În sala de judecată, el a fost aşteptat de soţia sa, de fiică şi de mama sa.

Procurorii DNA au susţinut că măsura arestului preventiv trebuie menţinută deoarece Constantinescu nu a revenit în ţară de bunăvoie, ci doar pentru că îi expirase viza pentru Statele Unite ale Americii.

Nicuşor Constantinescu a fost încarcerat la Spitalul Penitenciar Rahova, în baza unui mandat de arestare emis de Tribunalul Constanţa privind nefinanţarea Centrului Militar Zonal. De asemenea, el este cercetat sub control judiciar în dosarul în care este judecat pentru că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi.

Nicuşor Constantinescu a stat mai multe luni în SUA, invocând faptul că nu poate călători cu avionul, întrucât se operase de cancer. În acest context, România a cerut autorităţilor americane extrădarea preşedintelui suspendat al CJ Constanţa, însă solicitarea s-a lovit de un refuz. Ulterior, edilul suspendat a fost găsit în Turcia şi reţinut de autorităţile de acolo. O zi mai târziu, în 6 noiembrie, Constantinescu a revenit în ţară, fiind imediat preluat de poliţişti şi dus la Tribunalul Bucureşti, pentru confirmarea mandatului de arestare emis în lipsa sa.