3.1 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 2:52
No menu items!

Nicușor Constantinescu, eliberat de judecătorii turci după ce s-a jurat că se întoarce în România

spot_img

Președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța a promis, în fața instanței, că se va întoarce în România în această seară sau joi dimineață

Nicusor Constantinescu_SZ

Nicușor Constantinescu a fost eliberat din arest, miercuri, de judecătorii turci, care au renunțat să mai emită pe numele lui un mandat de arestare în vederea extrădării în România. Motivul: Constantinescu a promis, în fața instanței din Instanbul că se întoarce de bunăvoie în țară miercuri seara sau, cel târziu, joi dimineață. Și a avut succes, deși este urmărit internațional, în baza a două mandate de arestare în lipsă emise pe numele lui de instanțe românești.

Unul dintre avocații lui Constantinescu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că acesta le-a spus judecătorilor din Turcia că va veni de bunăvoie în România, miercuri seară sau joi dimineaţă, astfel că instanţa nu a dispus arestarea lui.

Potrivit sursei citate, Nicușor Constantinescu le-a arătat magistraţilor turci documente din care reiese că el intenţiona să se întoarcă în România din SUA, de bunăvoie, în viitorul apropiat.

În aceste condiţii, a mai spus avocatul, preşedintele suspendat al CJ Constanţa nu a mai fost arestat de instanţa din Turcia şi va reveni în ţară cu o cursă aeriană care va pleca din Turcia miercuri, la ora 23.00 sau cu una programată să plece joi, la 10.00.

Preşedintele suspendat al CJ Constanţa a fost reţinut, marți, în Turcia. El a fost prezentat unei intanțe care urma să decidă dacă admite sau nu cererea de extrădare a autorităților române.

Surse din cadrul Interpol România au declarat pentru Sursa Zilei că până miercuri dimineață biroul Interpol Ankara nu a fost informat oficial de poliția din Istanbul despre reținerea lui Nicușor Constantinescu. Prin urmare, autoritățile române au contactat Interpol Ankara, în urma informațiilor apărute în presă despre reținerea fostului președinte al CJ Constanța.

Miercuri, cu puțin înainte de ora 10.00, Interpol România a primit confirmarea că Nicușor Constantinescu a fost reținut.