28 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 14:16
No menu items!

Nicușor Constantinescu a trimis judecătorilor noi acte medicale din SUA. DOCUMENT. UP DATE Instanța a confirmat mandatul de arestare

spot_img

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu a depus, joi, prin avocați, la Curtea de Apel București, noi acte medicale care atestă că nu poate să se întoarcă din Statele Unite.

Nicusor Constantinescu_SZ

UP DATE.

Curtea de Apel București a menținut mandatul de arestare preventivă emis de Tribunalul București pe numele președintelui CJ, Nicușor Constantinescu. Decizia este definitivă și executorie, poliția urmând să pună în aplicare mandatul de arestare.

Nicușor Constantinescu se află în Statele Unite, pentru tratament, după ce a fost operat de cancer, spun avocații săi. Apărătorii lui Constantinescu au adus noi acte medicale azi la instanță, dar procurorul DNA le-a contestat, spunând că magistrații nu pot lua decizii pe baza unor copii. Avocatul președintelui CJ Constanța areplicat atunci că va face plângere la CSM pentru atitudinea pe care reprezentantul DNA a avut-o în instanță.

Avocații susțin că președintele CJ Constanța este într-o stare critică și că tratamentul cu radioterapie pe care îl face în SUA nu îi permite întreruperi. Documentele vin în ziua în care magistrații decid asupra contestației lui Constantinescu împotriva mandatului de arestare emis în lipsă.

Scrisoarea medicală are antetul Centrului de tratare a cancerului din New York, și este semnată, în data de 4 august, de medicul Doru Paul.

Domnul Constantinescu nu are o stare suficient de stabilă pentru a călători în acest moment și până ce nu se resoarbe abcesul abdominal mare, Dl. Constantinescu nu poate continua cursul tratamentului cu radioterapia. În condiții normale, un tratament complet de radioterapie durează aproximativ 2 luni, cu condiția să nu existe complicații neprevăzute și să nu fie nevoie să se întrerupă terapia menționată.

scrisoare medicală

Dacă instanța va decide să mențină hotărârea Tribunalului București, de emitere a unui mandat internațional de arestare, Nicușor Constantinescu trebuie să revină în țară, altfel mandatul va fi pus în executare de poliție.

M.N.