3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 3:46
No menu items!

Nicuşor Constantinescu, dus la Tribunal pentru confirmarea mandatelor de arestare

spot_img

Președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța s-a întors în țară și s-a predat de bună voie autorităților judiciare

Nicusor Constantinescu_SZ

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a fost preluat de poliţiştii de la Serviciul Urmăriri din IGP, în jurul orei 12, la scurt timp după ce a aterizat pe Aeroportul Internațional „Henri Conadă“.

Președintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa urmează să fie dus, conform procedurii, la Tribunalul București pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă în lipsă.

Nicușor Constantinescu, a revenit joi, de bunăvoie, în România, de la Instanbul, după ce a promis, în timpul judecării cererii de extrădare, că se va întoarce singur în România.

„Vin nesilit de nimeni acasă joi, 6 noiembrie, la București, ora 12.00. Statele Unite au respins cererea de extrădare a mea, eu am renunțat la RADIOTERAPIE, diminuându-mi șansele cu 15% de a nu reveni cancerul de prostată. Am decis să stopez minciunile DNA care susțin că am fugit din România! Tocmai venirea mea va demonstra contrariul! Am drenul încă în pelvis din 18 iulie! Am nevoie de asistență medicală!”, a transmis Nicușor Constantinescu înainte să dea ochi cu autorităţile române.

Tribunalul Bucureşti a emis, în această vară, două mandate de arestare preventivă pe numele lui Nicuşor Constantinescu, lăsat sub control judiciar chiar de procurorul care-l ancheta, la structura DNA Constanţa, pentru mai multe fraude în achiziţii şi acuzaţii de abuz în serviciu. Un al doilea dosar intrumentat de structura centrală a DNA, a fost trimis în instanţă şi se află în analiza camerei preliminare. În acest al dolea dosar, Nicuşor Constantinescu este judecat pentru săvârșirea a 3 infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obținerea de foloase necuvenite sub forma complicității și 21 de infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obținerea de foloase necuvenite.