6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 20:33
No menu items!

Nicoleta Lefter: „Mă inspiră cititul și plimbatul pe străzi, noaptea… Și cafeaua”

spot_img

Nicoleta Lefter

Actrița Nicoleta Lefter, „Artistul zilei” în cadrul campaniei „Trăiește Iubește Creează”,  crede că o metropolă precum Bucureștiul pervertește bucuria de viață și numai liniștea rurală poate să-I dea artistului starea autentică a lui joie de vivre.

„Expresia joie de vivre este valabilă în stare pură pentru artistul care locuiește la țară, nu pentru artistul prins în vârtejul iluziei de Capitală, de zgomot, de alergătură, de fețe-fețe. Pentru mine, expresia nu are legatură cu partea artistică, ține de  starea  pe care o am atunci când mă îndrăgostesc”, spune Nicoleta Lefter.

Când se gândește la bucuria de a trăi prin intermediul artei vorbește despre emoție. „Mă gândesc la un zum, zum, zum dat camerei de filmat pe un detaliu, pe un franjure de la o față de masă sau de la o perdea imensă. Emoție în stare pură – asta e pentru mine teatrul, la modul ideal”, se destăinuie actrița.

Se simte un om obișnuit care iubește viața și este inspirată de liniștea nocturnă a străzilor. „Nu sunt deosebită când merg pe stradă sau acasă, mă mai doare spatele, mi se face poftă de măsline cu ceapă și pâine. Doar că uneori, dimineața, la mine se aud pescărușii și din când în când un guguștiuc. Mă inspiră cititul și plimbatul pe străzi, noaptea, când nu sunt oameni, când e o liniște de auzi vântul  și un pahar de plastic rostogolindu-se pe șosea… Și cafeaua”.

Grupul de inițiativă Serpentine Series Project derulează în perioada 25 martie – 11 aprilie 2014, campania „Trăiește Iubește Creează” pentru sensibilizarea publicului cu privire la importanța pe care o are un mod de exprimare liber și creativ în dezvoltarea armonioasă a fiecăruia dintre noi.