8.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 11:55

Nicolescu scoate la lumină concluziile controlului pe cazul Tarnița. Cât a pierdut statul

spot_img

Departamentul pentru Energie: CNH a plătit 15,6 mil. lei fără TVA pentru studiile de fezabilitate de la Tarnița, deși acestea nu au concluzii clare

nicolescu

Corpul de Control al Departamentului pentru Energie a finalizat analiza privind cheltuielile efectuate de SC Hidrolectrica SA pentru studiile realizate în perioada 2003-2014, care arată că suma totală cheltuită a fost de 15,6 milioane lei fără TVA, potrivit unui comunicat al instituției.

Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, a transmis Consiliului de Administraţie al SC Hidro Tarniţa SA să prezinte un plan de acţiuni, conform căruia proiectul hidrocentralei ar trebui să beneficieze de informaţiile obţinute în urma realizării studiilor, chiar dacă acestea nu conţin toate concluziile privind fezabilitatea sau nefezabilitatea proiectului.

”Departamentul pentru Energie solicită Consiliului de Administraţie al SC Hidro Tarniţa SA să finalizeze studiile de fezabilitate privind proiectul în cauză la costuri minime, cu o eficienţă ridicată în cheltuirea banilor societăţilor de stat prezente în acţionariat. Proiectul Tarniţa este unul strategic pentru România”, se mai arată în comunicat.

R[zvan Nicolescu a dispus, la începutul lunii mai, realizarea unei analize în privinţa cheltuielilor făcute până în prezent pentru realizarea proiectului hidrocentralei de acumulare şi pompaj Tarniţa-Lăpuşteşti.

Societatea Hidro Tarniţa SA a fost înfiinţată la data de 1 noiembrie 2013. Compania Națională Hidroelectrica (CNH) este controlată de stat, care deține 80% din acțiuni, prin Departamentul pentru Energie.

V.B.