21.4 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 11:36
No menu items!

Nicolescu: Oil Terminal are nevoie de noi surse de venit pentru a rezista pe termen lung

spot_img

Compania are un grad mare de dependență față de clientul Lukoil România

oil terminal

Ministrul Energiei Răzvan Nicolescu a afirmat luni că societatea Oil Terminal Constanța are nevoie să își crească eficiența și să găsească noi oportunități de business, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Energie.

”În ultimii ani, în special din cauza unor factori externi, veniturile societăţii de stat au scăzut. În aceste condiţii, este importantă modernizarea societăţii, creşterea eficienţei în operare, dar şi identificarea unor noi surse de venit pentru ca Oil Terminal să aibă o şansă pe termen lung”, a spus Nicolescu. Acesta s-a deplasat la Constanța pentru a discuta cu reprezentanţii companiei şi cu sindicatele despre perspectivele pentru anii următori.

Nicolescu a mai declarat că reorganizarea modului de constituire a rezervei strategice şi redobândirea statutului de antrepozit fiscal, care este în curs de realizare, ar putea reprezenta oportunităţi pentru creşterea veniturilor Oil Terminal.

Statul român, prin Ministerul Economiei, este acționarul majoritar al companiei, cu 59,6% din titluri.

Scandalul de evaziune fiscală de la Lukoil a devoalat vulnerabilitatea companiei la o eventuală oprire a activității în rafinăria de la Ploiești. Oil Terminal a transmis la începutul lunii că ponderea tranzacţiilor Lukoil este de 34% din cifra de afaceri a Oil Terminal.

S.Z.