25 C
București
luni, 4 iulie 2022 - 2:33
No menu items!

Nicolescu: Infrastructura pentru gazele din Marea Neagră, cel mai important proiect pentru Romania

spot_img

Gazele din zona economică exclusivă a României ar urma să asigure independența energetică a țării

razvan_nicolescu

România se va concentra pe construcţia unei conducte de gaze de 230 milioane de euro al cărei scop este transportul gazelor din perimetrele din Marea Neagră până la Podişor, în judeţul Giurgiu, a declarat Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, citat de Mediafax.

”Pentru România, cel mai important proiect de infrastructură în domeniul gazelor naturale este conducta Dobrogea-Podişor, care va aduce gazele din Marea Neagră în sistemul românesc de transport. Este un proiect de 230 milioane de euro pe care sperăm să îl finalizăm cu sprijinul financiar al Comisiei Europene”, a declarat Nicolescu.

Declarația oficialului român apare în contextul în care, luni, Federația Rusă a anulat proiectul de construcție a gazoductului South Stream. România a susținut poziția Comisiei Europene, respingând posibilitatea ca un furnizor de gaze să controleze și infrastructura de transport.

Companiile OMV Petrom şi ExxonMobil au descoperit, în 2012, un zăcămînt de gaze evaluat la 42-84 miliarde metri cubi de gaze. Producţia gazelor este estimată să înceapă spre sfârşitul acestui deceniu.