4 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 0:02
No menu items!

Nicolescu îl numește șef la ELCEN București pe Gabriel Ignat, fost manager la Dalkia România

spot_img

ignat dalkia

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, l-a numit pe Gabriel Ignat în funcția de director general al ELCEN București, acesta ocupând anterior funcția de manager la Dalkia România. Ignat are 33 de ani, din care trei ani și cinci luni – experiență în managementul proiectelor complexe. Decizia lui Nicolescu vine după demiterea conducerii Electrocentrale București (ELCEN) pentru ineficiență.

„Sunt preocupat de situaţia ELCEN în ceea ce priveşte punerea în aplicare a deciziei Guvernului de a integra ELCEN şi RADET, dar şi de preţul plătit de societatea de stat pentru achiziţia de combustibili primari. În mod special, mă refer aici la cheltuielile făcute pentru achiziţia de gaze naturale provenite din import”, a declarat recent ministrul delegat pentru Energie, într-un comunicat de presă.

La 18 martie, Nicolescu a cerut direcţiilor din subordine ca, în termen de maximum o săptămână, să-i propună un plan de măsuri pentru eficientizarea activităţii societăţii. În planul cerut de ministru trebuia să figureze inclusiv propuneri pentru numirea unei noi conduceri.

Directorul general al Electrocentrale Bucureşti a fost Dan Ştefan Cetacli, numit în această funcţie în 2010 de ministrul economiei de la acea vreme, Adriean Videanu.

Electrocentrale Bucureşti administrează centralele electrice de termoficare din Bucureşti (CET Bucureşti Vest, CET Sud, CET Progresu, CET Grozavesti, CET Titan), dar şi CET Palas Constanţa. Toate centralele funcţionează în sistem de cogenerare, alimentând cu energie termică sistemul centralizat de distribuţie din cele două oraşe.

Cine este Gabriel Ignat

C.C.