15.4 C
București
duminică, 16 mai 2021 - 6:39

Nicolas Maduro nu mai vine la New York de teamă să nu-şi piardă viaţa

spot_img

Nicolas Maduro nu mai vine la New York de teamă să nu-şi piardă viaţa

Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, a declarat miercuri că nu va mai veni la New York, unde intenționa să participe la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, „pentru a-şi proteja integritatea fizică” şi „viaţa”, ca urmare a informaţiilor privind organizarea de posibile acţiuni violente împotriva sa, notează joi AFP.

Nicolas Maduro a declarat că a făcut escală la Vancouver (după întoarcerea dintr-un turneu în China) după ce a primit informaţii în legătură cu două provocări grave privind vizita sa în Statele Unite, ceea ce l-a făcut să renunţe să mai vină la New York.

 

Când am ajuns la Vancouver am evaluat informaţiile directe care au ajuns la noi din diferite surse. În acest moment m-am hotărât să-mi continui călătoria până la Caracas şi să-mi suspend oprirea la New York pentru a atinge un obiectiv esenţial (…), şi anume să-mi păstrez integritatea fizică, viaţa mea

Nicolas Maduro, președintele Venezuelei

Preşedintele venezuelean a subliniat că guvernul american dispune de informaţii cu privire la aceste provocări în care ar fi implicaţi fostul secretar de stat american adjunct pentru afaceri occidentale, Roger Noriega, şi fostul ambasador american la Caracas, Otto Reich.

C.I.