15.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 2:53
No menu items!

Nicolaescu: Exporturile paralele de medicamente oncologice vor fi suspendate până la finalul anului

spot_img
Nicolaescu: Exporturile paralele de medicamente oncologice vor fi suspendate până la finalul anului
foto: jurnalul.ro

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolaescu, a declarat luni că va interzice, printr-un ordin de ministru, exporturile paralele de medicamente oncologice până la finalul acestui an.

Fără exporturile paralele, ne-ar fi ajuns medicamentele oncologice până în august 2013. De fapt, la mijloc este o acțiune premeditată care urmărește creșterea prețurilor la aceste produse”, a spus Eugen Nicolaescu.

Ministrul Sănătății a declarat că ia această măsură după ce o farmacie din Ploiești a fost depistată livrând în paralel medicamente în Europa.

S-a dovedit că Melissa Farm SRL, o farmacie din Ploieşti, a livrat prin depozitul aflat în spatele ei în ţările europene prin export paralel medicamente oncologice. Astăzi semnez un ordin de ministru prin care până la sfârşitul anului 2013 voi interzice exporturile paralele de medicamente oncologice. În plus, vom monitoriza zilnic consumul de medicamente oncologice la nivelul spitalelor”, a explicat ministrul Sănănăţii.

De asemenea, ministrul a mai spus că toate medicamentele oncologice cu preţul cel mai mic trebuie să existe în România în proporţie de cel puţin 50%.

A.V.