1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 2:22
No menu items!

Nicolae Vlad, ucigaşul studentei japoneze, condamnat definitiv la închisoare pe viaţă

spot_img

ucigaș japoneză

Nicolae Vlad, ucigaşul studentei japoneze Yurika Masuno şi al altor două femei, a fost condamnat definitiv, luni, la închisoare pe viaţă de judecătorii Curții Supreme, care au respins recursul acestuia la decizia din martie a Curţii de Apel Bucureşti.

În acelaşi dosar, instanța a respins şi recursul poliţistului Gică Ştefănache, astfel că acesta are de executat pedeapsa dispusă în cazul său de Curtea de Apel Bucureşti, respectiv patru ani de închisoare. La judecarea recursului, Ştefănache a arătat că a acţionat corect în cazul lui Nicolae Vlad şi că actele procedurale au fost în conformitate cu legea.

Pe 7 martie, Nicolae Vlad a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la închisoare pe viaţă în dosarul în care este acuzat că a ucis-o pe japoneza Yurika Masuno şi pe alte două femei, precum şi că a violat alte şapte persoane, decizia fiind atacată cu recurs.

Curtea de Apel Bucureşti a mai stabilit ca Nicolae Vlad să achite câte 50.000 de euro mamei şi tatălui studentei japoneze şi câte 20.000 de euro către două rude ale celorlalte două persoane ucise de acesta. Totodată, Vlad va trebui să plătească alţi 3.000 de lei uneia dintre rudele unei victime violate.

Poliţistul Gică Ştefănache a fost condamnat, tot atunci, la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Vlad, trei ani pentru fals material în înscrisuri oficiale, doi ani pentru uz de fals şi alţi doi ani pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Acesta va executa pedeapsa cea mai grea, respectiv pe cea de patru ani de închisoare în detenţie.

Pe 8 noiembrie, Nicolae Vlad şi Gică Ştefănache au fost trimişi în judecată de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul General.

Nicolae Vlad este acuzat de trei fapte de omor calificat şi deosebit de grav, cinci fapte de tâlhărie, şapte fapte de viol şi violare de domiciliu, două fapte de lipsire de libertate în mod ilegal, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, loviri şi alte violenţe, precum şi de distrugere.

Gică Ştefănache, ofiţer de poliţie judiciară la Poliţia Oraşului Otopeni la data comiterii faptelor, este acuzat de fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fapte comise de acesta în instrumentarea unui dosar penal înregistrat la Parchetul Judecătoriei Buftea în care era cercetat Vlad Nicolae, fiind acuzat că l-a favorizat pe acesta.

Poliţistul a avut de soluţionat un dosar în care se făceau cercetări legate de faptul că, în noaptea de 19 spre 20 iulie 2012, Vlad Nicolae a intrat, prin spargerea unui geam, în locuinţa unei femei în vârstă de 75 de ani, imobilizată la pat, care locuia singură, în localitatea Baloteşti, judeţul Ilfov, iar prin exercitarea de violenţe a întreţinut acte sexuale cu aceasta. Cauza investigată de ofiţerul Gică Ştefănache avea ca obiect infracţiunile de viol, violare de domiciliu şi distrugere săvârşite de Nicolae.

Potrivit anchetatorilor, în perioada mai 2010 – august 2012, Nicolae Vlad a comis mai multe infracţiuni de violenţă în localitatea ilfoveană Baloteşti şi în Bucureşti.

R.D.